Biden në Izrael e Arabi Saudite/Në krye të axhendës, programi bërthamor iranian! | Top Albania Radio | It’s timePresidenti i Shteteve të Bashkuara, Joe Biden nis sot, të parin udhëtim në Lindjen e Mesme që nga marrja e detyrës, me Iranin në krye të axhendës në vizitat në dy vendet aleate të amerikanëve në Lindjen e Mesme: Izrael e Arabi Saudite, po ashtu rivale të ashpra të Republikës Islamike. Udhëtimi përfshin një ndalesë tre-ditore në Izrael, për të diskutuar negociatat e fuqive perëndimore me Iranin për ringjalljen e marrëveshjes bërthamore të vitit 2015.
president në kohën kur president ka qenë Barack Obama dhe u arrit marrëveshja origjinale, e ka kthyer në prioritet të qeverisjes së tij, ringjalljen e marrëveshjes bërthamore. Për bisedime me udhëheqësit izraelitë, Joe Biden do të kalojë dy ditë në Jerusalem dhe më pas do të takohet me presidentin palestinez, Mahmud Abbas në Bregun Perëndimor, të pushtuar. Më pas, shkon në Arabinë Saudite, ku pritet të bëjë presion për normalizimin e mëtejshëm të marrëdhënieve mes Izraelit e sauditëve, armiq historikë, por që të dy kundërshtojnë gjithashtu lëvizjet e Iranit për të rritur ndikimin në rajon.
Shqipëria miqësore me Arabinë Saudite më 26 tetor! Ndeshja do të luhet në Abu Dabi në Emiratet e Bashkuara Arabe - Shqiptarja. comKombëtarja shqiptare do të luajë një miqësore me Arabinë Saudite më 26 tetor 2022. Federata Shqiptare e Futbollit bën me dije se është arritur një marrëveshje me Federatën e Arabisë Saudite për të luajtur një ndeshje në qytetin e Abu Dabit në Emiratet e Bashkuara Arabe. Kombëtarja e futbollit feston një prej golave Kombëtarja shqiptare do të luajë një miqësore me Arabinë Saudite më 26 tetor 2022. Federata Shqiptare e Futbollit bën me dije se është arritur një marrëveshje me Federatën e Arabisë Saudite për të luajtur një ndeshje në qytetin e Abu Dabit në Emiratet e Bashkuara Arabe.
Biden në Izrael e Arabi Saudite/Në krye të axhendës, programi bërthamor iranian! | Top Albania Radio | It’s timePresidenti i Shteteve të Bashkuara, Joe Biden nis sot, të parin udhëtim në Lindjen e Mesme që nga marrja e detyrës, me Iranin në krye të axhendës në vizitat në dy vendet aleate të amerikanëve në Lindjen e Mesme: Izrael e Arabi Saudite, po ashtu rivale të ashpra të Republikës Islamike. Udhëtimi përfshin një ndalesë tre-ditore në Izrael, për të diskutuar negociatat e fuqive perëndimore me Iranin për ringjalljen e marrëveshjes bërthamore të vitit 2015. Biden, i cili ishte zv.
Live Sports TV Listings Guide - Aplikacionet në Google Play Asnjëherë mos humbisni një ndeshje tjetër live! Aplikacioni "Udhëzues i listave të drejtpërdrejta të TV Sportive" është një udhëzues gjithëpërfshirës
Fakti që presidenti Biden viziton Izraelin dhe më tej do të fluturojë drejtpërdrejt në Arabinë Saudite, përmbledh shumë nga dinamikat që kanë evoluar gjatë muajve të fundit. Si Izraeli, ashtu edhe Arabia Saudite kundërshtojnë lëvizjet e Uashingtonit për të ringjallur marrëveshjen bërthamore me Teheranin.
Biden, i cili ishte zv. president në kohën kur president ka qenë Barack Obama dhe u arrit marrëveshja origjinale, e ka kthyer në prioritet të qeverisjes së tij, ringjalljen e marrëveshjes bërthamore. Për bisedime me udhëheqësit izraelitë, Joe Biden do të kalojë dy ditë në Jerusalem dhe më pas do të takohet me presidentin palestinez, Mahmud Abbas në Bregun Perëndimor, të pushtuar. Më pas, shkon në Arabinë Saudite, ku pritet të bëjë presion për normalizimin e mëtejshëm të marrëdhënieve mes Izraelit e sauditëve, armiq historikë, por që të dy kundërshtojnë gjithashtu lëvizjet e Iranit për të rritur ndikimin në rajon.
Fakti që presidenti Biden viziton Izraelin dhe më tej do të fluturojë drejtpërdrejt në Arabinë Saudite, përmbledh shumë nga dinamikat që kanë evoluar gjatë muajve të fundit. Si Izraeli, ashtu edhe Arabia Saudite kundërshtojnë lëvizjet e Uashingtonit për të ringjallur marrëveshjen bërthamore me Teheranin. Më 15 korrik, shefi i Shtëpisë së Bardhë do të vizitojë qytetin saudit të Jeddah-ut për t’u takuar me Mbretin Salman e Princin e Kurorës, Muhamed bin Salman. Presidenti amerikan, Donald Trump kishte marrëdhënie të ngushta me sauditët, por këto lidhje janë prishur që kur Biden mori detyrën, me administratën e tij duke mbajtur një qëndrim më të ashpër ndaj të dhënave të të drejtave të njeriut të Riadit.
Arabia Saudite vendos veton: Ndeshja me Shqipërinë nuk Kjo vizitë është një shenjë e drejtpërdrejtë që gatishmëria dhe dëshira e miqve tanë sauditë për të thelluar bashkëpunimin me Shqipërinë është e madhe.